An adamekp production

Első nekifutásra a Nagy Fórumregényt publikálom, aztán majd jönnek más témakörök is. A folytatásokhoz használati utasítás a legelső posztban.

Glótah E!

Linkblog

Friss topikok

  • millena: :))) Az ember nem tagadhatja meg önmagát! Örülök, hogy meggyógyultál! :) (2009.02.07. 02:25) pár napig nem lesz folytatás
  • adamekp: @imilona: Úgy állítottam be, hogy napi három folytatás legyen, reggel nyolckor, délután kettőkor é... (2009.01.06. 10:34) A Nagy Fórumregény - 5.

2009.01.14. 19:14 adamekp

A Nagy Fórumregény - 25.

A nagy Ő – nevezzük a becsületes nevén – Sándor néhány percig még ott álldogált az ajtóban, mintha karót nyelt volna. Ennek az volt, az oka, hogy mindkét lába odafagyott a küszöbhöz. Végre a stáb egyik tagja felocsúdott, és némi jégoldót szórt az ajtóban állókra. Sándor ekkor nehézkesen (még nem teljesen olvadt le róla a jég) felemelte jobb kezét, és átadta Csanádnak a rózsát, amit a megzavarodott Izidor reflexszerű mozdulattal átvett. (A rózsa átvétele közben Csanád zavartan illegette magát, még a haját is megigazgatta. S arra gondolt: benne leszek a tv-ben!) Aztán Sándorunk, hogy a többiek se érezzék magukat mellőzöttnek, egy rózsát adott Old Shatterhandnek, Gáspár-Menyhért-Boldizsárnak, Adélnak, és a szomszédban lakó csíkos fürdőköpenyt viselő kopasz bajuszos férfinak is. Winnettou nagyon húzódozott, ezért neki az Ezüstpuskája csövébe rejtette a piros rózsát, majd a bal kezében levő teniszütőt magasra emelve kiugrott a konyha ablakán.

Ez a fordulat az Írót is meglepte kicsit, ki is tapintotta a pulzusát. Hmm. 126, nem is olyan rossz - dünnyögte és továbbgépelt.

Mindenki az ablakhoz rohant, és látták, amint Sándor karjának és teniszütőjének ütemes fel-le mozgatásával repül a Mikszáth tér felett, egyenesen a nagyszabóervin felé.

- Hát persze! A Leonardo-kiállítás! - kiáltott fel Izidor. Egyesével az ablakhoz mentek, és kiugráltak, de Csanád, a gondos apa előbb még figyelmeztette a gyerekeket, nehogy túl közel repüljenek a Naphoz. Az egész társaság ott keringett a Mikszáth tér felett, a piarista diákok meg tátott szájjal tolongtak az osztálytermek ablakainál, és valamit nagyon nem értettek.

A kis, kultúrára szomjazó csapat földetérés után előbb bizonytalanul téblábolt, majd egyesével besorjáztak a könyvtár kapuján..

Aztán kisorjáztak.

- Tetszett gyerekek? - kérdezte Csanád a kezükben eksönment szorongató Gáspár-Menyhért Boldizsártól, akik az utóbbi időben érdekes módon visszafiatalodtak, vagy agykapacitásukat tekintve Adélhoz váltak hasonlatossá.

- Repüljünk még! - válaszolták a többiek. Csanád nagylelkűen suhintott a karjával - Gyerünk!

- Mindenkit meghívok Olaf haverom házába! - kiáltotta Izidor hirtelen támadt nagylelkűségi rohamában, mire az egész díszes társaság leszállt az ominózus rózsadombi villa előtt. A kissé meglepett Olaf nyitott ajtót:

- Szia Csanád csak nem a reklámkampányhoz gyűjtötted össze a csapatot? - nyökögte zavartan.

Ám ekkor a háttérben egy hang felhördült:

- Ez Santer, Incsu Csunnának és az apacs nép legszebb virágszálának Nso Csinek gyilkosa! Ó milyen hosszú évtizedek óta vágytam a bosszúra de most enyém lesz a skalpod sápadtarcú kojot! - üvöltötte Winnetou és Olaf/Santerre vetette magát, majd a gyerekek lelkes sikongatása közepette markolatig döfte kését a gazfickó szívébe.

- Végem... - hörögte Santer.

Winnetou villámgyorsan megskalpolta ellenfelét, és övére tűzte a véres trófeát.

- Rézbőrű testvérem betöltötte bosszúját, Incsu Csunna és Nso Csi lelke végre békében nyugodhat - Mondta komoran Old Shatterhand.

- Igen... Szívemben többé nem lobog a bosszú lángja. Winnetou visszatérhet az Örök Vadászmezőkre hogy őseivel együtt gyönyörködjön Manitu mosolyában. A Nagy Szellem vezéreljen benneteket utatokon fehér testvéreim!

Azzal az apacsok főnöke búcsút intett az áhítattól néma társaságnak és Old Shatterhanddel együtt ellovagolt a lenyugvó Nap irányába.

Az író hihetetlenül megkönnyebbült, amikor az indiánok elhúztak Budaörs irányába. Egyrészt fogalma sem volt az indiántörténetekről, és ezért egyre nehezebben követte a kezei közül kicsúszott regénynek ezt a szálát, másrészt örült, hogy Winnetou győzött, mivel annak ellenére, hogy egy indiánregényt sem olvasott, mindig is az amerikai őslakók pártján állt.

Csanád rászólt a Winnetou után kendőt lobogtató fiaira.

- Elég legyen! Nézzétek mekkora felfordulást csinált ez a külföldi fickó! Rend a lelke mindennek! Tiszta udvar rendes ház!! – mondta, majd Menyhért segítségével rogyadozó léptekkel a szeméttárolóhoz vitte Olaf hulláját. Ezalatt Adél a vérnyomokat törölgette Csanád esküvői ingével az előszoba padlójáról. Izidor visszaérve a lakásba Adél segítségét néhány pofonnal díjazta.

- Agresszív állat – sikoltotta Adél - ezt még megkeserülöd! Tájékoztatlak, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 54.§-a szerint minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit sem lehet önkényesen megfosztani, sem kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni.

- Rendben – mondta Csanád és bezárta Adélt az előszobaszekrénybe. – Ezzel meglennénk, most most mit csináljunk vagy mihez kezdjünk?

Szólj hozzá!

Címkék: nagy könyv 9. fejezet


A bejegyzés trackback címe:

https://adamekp.blog.hu/api/trackback/id/tr44877998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása