An adamekp production

Első nekifutásra a Nagy Fórumregényt publikálom, aztán majd jönnek más témakörök is. A folytatásokhoz használati utasítás a legelső posztban.

Glótah E!

Linkblog

Friss topikok

  • millena: :))) Az ember nem tagadhatja meg önmagát! Örülök, hogy meggyógyultál! :) (2009.02.07. 02:25) pár napig nem lesz folytatás
  • adamekp: @imilona: Úgy állítottam be, hogy napi három folytatás legyen, reggel nyolckor, délután kettőkor é... (2009.01.06. 10:34) A Nagy Fórumregény - 5.

2009.01.06. 08:00 adamekp

A Nagy Fórumregény - 5.

Felkavaró emlékek sűrűjéből a fagyis hangja ébresztette és hozta vissza az elátkozott szituáció kellős közepébe:
- Héééé, ki fog fizetni?
Csanád azt hitte, sőt tudta, hogy már egyszer fizetett és a fagyis, mint a legtöbb szittya magyar, csak kihasználja a helyzetet, de úgy érezte, hogy ez egy mentőöv...
Összeszedte magát és azt mondta:
- Boldizsár, te most hazamész, és elfelejted ezt az...
A fiú, akit mindenki "tompika"-nak hívott, mert annyi agya volt, mint Kiszel Tündének vagy Fekete Pákónak, még mindig bambult, és ami még kínosabb volt... Léda, azaz Klári hasonmás kecses melleit bámulta...
Margaríta észrevette, zavarba jött és...
Véletlenül levegőt nyelt. Elkezdett emiatt fuldokolni és hörögni mint Darth Vader, Csanád pedig hatvannégy napos kisdobos múltjából merítve jót hátba veregette a lányt, akinek ez jobban fájt, mintha átrobogott volna a lábán egy szerb embercsempész-kamion. A fuldoklástól kipirosodott arca még inkább megtetszett Boldizsárnak, így már nem a lány melleit, hanem pirospozsgás arcát bámulta mereven. Mélyen a szemébe nézett, Kata (mert ez volt Adél igazi első keresztneve) pedig szemérmesen hol ránézett, hol elfordult, felvéve a szemezgetést és a flörtölést. Ezt már Csanád is észrevette és reflexszerűen, merő féltékenységből adott fiának egy taslit. A lány azonban rögtön védelmébe vette a gyereket – hiába, az anyai ösztönök – és magához szorította…
Bár mint mondottam Adélt (aki most már Kata is) tiszta anyai ösztönök vezérelték, a végeredmény mégiscsak az lett, hogy Boldizsár a lány eddig csak messziről bámult keblei között találta magát. S bár fülei bíborszínben játszottak, Boldizsárnak láthatóan nem volt kedve ellen való ez a testhelyzet.
Csanád fuldoklott a dühtől. Nem elég, hogy az Író, aki Adélnak már a negyedik nevet találja ki, őt továbbra is az utált Csanád néven szólítja, de még ez a taknyos is tönkre akarja tenni ezt a jól induló találkozást.
Csanád keserűen nézte a fiát. Ugyan mi néznivaló van ezen a kis tejfelesszájún? Atletikus termete, görög istenekre emlékeztető arcéle, mélykék szeme, göndör szőke haja? A nőket néha olyan nehéz megérteni...
Pedig szegény Boldizsár olyan kis aberrált fiúcska volt. Hiába takarta szép termete, arca az igazságot, szegény fiú mégiscsak enyhén fogyatékos volt, amiről – ne értsék félre – nem tehetett, sőt butussága még jól is állt neki.
Az Író stílust vált: most már nem a fagyiskocsi mögött ül, hanem hirtelenjében tombolákat kezd osztani, amiért megrohanják a népségek, mert mindenkinek szüksége van otthon az NDK-s időket utánzó, kínai műanyag kutyagumi-imitációra, amit főnyereményként sorsolnak ki. A stílusváltás kedvez Csanádnak is, akit az Író ezentúl kizárólag Izidornak hívja, csak hogy neki is legyen másik neve, ne csak a ’Klári-utánzatnak’. (Egyébiránt Sevillai Szent Izidor, Csanád példaképe, az internetezők és a számítógépes programozók védőszent-jelöltje.)
Ezen kívül némileg megváltozik a cselekmény is: ugyanis most nem 'Tompika', hanem (immáron) Izidor pihenteti fejét Kata mellei közt.
Eközben recsegve megszólal a hangosbemondó:…

2 komment

Címkék: nagy könyv 1. fejezet


A bejegyzés trackback címe:

https://adamekp.blog.hu/api/trackback/id/tr40858662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

millena 2009.01.06. 10:28:25

Köszi, hogy ilyen sokat dolgoztál ezzel a regénnyel! Nagyon jó újra elolvasni, én még most is jókat nevetek rajta. :)))
Várom a folytatást!

adamekp · http://adamekp.blog.hu 2009.01.06. 10:34:14

@imilona: Úgy állítottam be, hogy napi három folytatás legyen, reggel nyolckor, délután kettőkor és este nyolckor. Így nem ugrunk túl sokat, de folyamatosan jön az új adag.
süti beállítások módosítása