An adamekp production

Első nekifutásra a Nagy Fórumregényt publikálom, aztán majd jönnek más témakörök is. A folytatásokhoz használati utasítás a legelső posztban.

Glótah E!

Linkblog

Friss topikok

  • millena: :))) Az ember nem tagadhatja meg önmagát! Örülök, hogy meggyógyultál! :) (2009.02.07. 02:25) pár napig nem lesz folytatás
  • adamekp: @imilona: Úgy állítottam be, hogy napi három folytatás legyen, reggel nyolckor, délután kettőkor é... (2009.01.06. 10:34) A Nagy Fórumregény - 5.

2009.01.10. 08:00 adamekp

A Nagy Fórumregény - 17.

Csanád és a Sellő (akiben az olvasók Sztanyiszlavra ismerhetnek) alaposan megismerték Hágát. Az orosz kém módszeresen haladt műemlékről-műemlékre, Csanád, a magyar börtöntöltelék meg követte. A Madurodomnál elbizonytalanodott kissé, de végül legyőzte ellenszenvét, és hosszan nézte, ahogy az óriás galambok párzanak a delfti templom makettjének kapujánál. A királyi palota előtt azonban elvesztette a ballonkabátost, ugyanis a holland miniszterelnök biciklis konvoja közéjük vágott. Csanád tanácstalanul nézett körbe, amikor egyszer csak két ismerős arc tűnt fel a tömegben. Az arcok hasonlók voltak az övéhez, mintha csak ifjúkori ikerpár önmaga jött volna szembe. Hiszen ez Gáspár és Menyhért!

- Hol csavarogtatok idáig? - dörrent a fiaira.

- Bocs papa éppen biciklire ültünk és indultunk hogy kiszabadítsunk a börtönből, de egy kicsit eltévedtünk. Vittünk kenyérbe sütött reszelőt is! - bizonygatta Gáspár. Menyhért komoran megjegyezte: - Azért igazán szólhattál volna hogy közben egyedül megpattantál. Milyen ciki lett volna beállítani az üres celládba egy reszelővel.

- Hol van anyátok, azaz a sógornőtök, izé Adél? - kérdezte Izidor, maga is megzavarodva egy kicsit az átláthatatlan rokoni kapcsolatoktól.

Gáspár és Menyhért kajánul elvigyorodott: - Egy ideig velünk lógott, de aztán ráuntunk és továbbpasszoltuk Ádinak. Nem tudjuk mit bírsz azon a csajon...

Csanád mélyen elpirult, és motyogott valamit.

Aztán hirtelen felkiáltott - Ádinak!? Hiszen ő meghalt! Láttam a mennyországban! Ja, nem, az csak álom volt!

- De hát Ádi egy gerinctelen alak! Nem engedem át neki Adélt! Végül is az én fiam özvegye! Most azonnal megkeresem, és... - Ám ekkor hirtelen feltűnt a színen Olga, és megszólalt rekedtes hangján: - Na, mehetünk a rendőrségre? - Csanád ekkor döbbent rá, hogy a hátvakarásért cserébe "eladta lelkét az ördögnek".

- Úristen, mit is ígértem eme delnőnek? - Csanádnak semmi nem jutott eszébe, azon kívül, hogy milyen kéjt okozott neki Olga hátvakarása. Nem látott és nem hallott ő akkor semmit, nap, hold csillagok egybeolvadtak, csak a hátvakaró édes dörzsölő érintése maradt meg emlékeiben.

(Az Író kétségbeesetten lapoz visszafelé...)

- Na, akkor számoljunk! - így az ördög. - Egy lélek, 1.000.000.- dollár, na nem, ez sok lesz, legyen inkább 1.000.000.- forint...

- De holland! - szólt bele izgatottan Csanád-Izidor. - És légy szíves, vakard meg a hátam a vasvilláddal!

Az ördög előzékenyen megvakargatta Csanád-Izidor hátát vasvillájával, majd melléhez kapott és kirántott belőle valami kapálózó, idomtalan alakot.

- Na, akkor ezzel meg is volnánk. - az ördög megszemlélte a kezében tartott, még mindig rugdosódó valamit. - Ez nem is ér ennyit. Már megint rossz üzletet csináltam. - és morgolódva a föld alá vándorolt.

Gáspár-Menyhért tanácstalanul állt apjuk romhalmaza fölött. Csak Olga kacagott vadul.

- Végre az enyém lehetsz, Izidorom! - kiáltotta és maga után húzva az alélt (és viszkető hátú) Csanádot, eltűnt a balféken.

Szólj hozzá!

Címkék: nagy könyv 5. fejezet


A bejegyzés trackback címe:

https://adamekp.blog.hu/api/trackback/id/tr93868293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása