An adamekp production

Első nekifutásra a Nagy Fórumregényt publikálom, aztán majd jönnek más témakörök is. A folytatásokhoz használati utasítás a legelső posztban.

Glótah E!

Linkblog

Friss topikok

  • millena: :))) Az ember nem tagadhatja meg önmagát! Örülök, hogy meggyógyultál! :) (2009.02.07. 02:25) pár napig nem lesz folytatás
  • adamekp: @imilona: Úgy állítottam be, hogy napi három folytatás legyen, reggel nyolckor, délután kettőkor é... (2009.01.06. 10:34) A Nagy Fórumregény - 5.

2009.01.08. 08:00 adamekp

A Nagy Fórumregény - 11.

IV. fejezet: Mi történt a hullámvasúton?

 

Miközben Csanád és Adél családja folyamatosan tizedelődött, a hullámvasúton nem történt semmi különös. A hullámvasutazók beszálltak, majd kiszálltak, közben sikoltoztak és Duna kaviccsal dobáltak egymáskitátott szájába. A nap tüzesen sütött le, a fagyi meg olvadozott, csöpögött, ezért a fagyiárus a megtöbbszöröződött személyiségű emberek találékonyságával egy-egy papírlapba csomagolva nyújtotta át a tölcséreket, amelyek a történelemnek ebben a korszakában hajlamosak voltak alul kilyukadni. Az egyik papírlap egy könyv fedőlapja lehetett egykor, még a címe is látszana, ha nem tarkítanák puncs- és csokifagyi cseppek, és az a napszemüveges, ballonkabátos figura, aki éppen most kapta meg az adagját, csak annyit tudott kibetűzni, hogy "...or...junk...mind....set". És ezt mindjárt gyanúsnak találta.

A Ballonkabátos - nevezzük Sztanyiszlav Szergejevicsnek - (természetesen ez nem ez igazi neve!) szemöldökét összehúzva böngészte a hiányos szöveget, ami egyre jobban felkeltette az érdeklődését. 'Vajon van valami köze a Csillag-börtönben sínylődő másodunokatestvérem­hez?' Sztanyi egész éjszaka ezen a gigantikus problémán filózott... Reggel 6-fele felhívta régi jó barátját, Matisz nagypapát, aki kitűnően értett a kódfejtéshez:

- Ha ló, egyen zabot! - köszönt szép orosz szokás szerint a telefonba. Mivel választ nem kapott, biztos, ami biztos hozzátette: - itt a hintaló etető vállalat. -.... (a többi néma csend.)

- Neked is szép jó reggelt Matisz, nagyapus! Hogy van a tyúkszemed? - ami azt jelentette valójában, hogy védett-e a vonal, amin beszélnek... ez egy bevált frázis volt...

- Kivágtam őket a Dzsillet pengével... - magyarán, minden rendben...

- Azért kereslek, mert nem hagy nyugodni egy üzenet. - mondta ballonkabátos hősünk, aki, ha nem fagyizott szatírkodásra használta eme ruhadarabot, de ezt a témát egy kicsit ha­nya­gol­juk...

- Mi lenne az? - kérdezte Matisz - szerinted lehet valami köze ennek a kódnak: "...or... junk... mind.... set" a csillag-börtönben sínylődő másodunokatestvéremhez? 44 évet kapott többszörös gyilkosságért.

- Há mi a...., há leüli a vécén!!! Haaaaa...!!! (aki ismeri M. nagypapát, az érti)

- Ööö.. izéé..

- No jó, fiam, csak vicceltem! Megtudhatnék 1-2 pontos adatot a rokonyróu?

- 155/55/55

Matisz nagypapa, nem lévén járatos a modellek világában, el nem tudta képzelni mi ez.

- He? Én nem a telefonszámát kértem! Adatokat mondj, nyugodt lehetsz, mert kivágtam a tyúkszemem a dzsilettel. Nohát.

- Matisz bácsi, a dzsilett igencsak veszélyes lehet, ha másnál is van. – ezzel arra célzott, hogy telefonpartnere elavult kódolást használ, amit már réges-rég ismernek a Nemzetbiztonsági Hivatalnál, igaz, biztosan nem gondolnak rá elavultsága miatt… - Már nem vág a penge, csak nyúzza a bőrt. – tette hozzá Sztanyi.

- Az üzenet, amit mondtál, valószínűleg egy használati utasításnak álcázott NATO-kódolású üzenet, ami nyomokban mogyorót is tartalmazhat. Feltehetőleg a ’zsírszegény koleszterinmentes kínai ételhez’ mellékelték. – ez azt jelentette a Ballonkabátosnak, hogy fegyverkereskedelem bújhat meg az ügy mögött, amiben ő is benne volt, de tudomást mégse szerzett róla…

Szólj hozzá!

Címkék: nagy könyv 4. fejezet


A bejegyzés trackback címe:

https://adamekp.blog.hu/api/trackback/id/tr21862952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása