An adamekp production

Első nekifutásra a Nagy Fórumregényt publikálom, aztán majd jönnek más témakörök is. A folytatásokhoz használati utasítás a legelső posztban.

Glótah E!

Linkblog

Friss topikok

  • millena: :))) Az ember nem tagadhatja meg önmagát! Örülök, hogy meggyógyultál! :) (2009.02.07. 02:25) pár napig nem lesz folytatás
  • adamekp: @imilona: Úgy állítottam be, hogy napi három folytatás legyen, reggel nyolckor, délután kettőkor é... (2009.01.06. 10:34) A Nagy Fórumregény - 5.

2009.01.07. 20:00 adamekp

A Nagy Fórumregény - 10.

Valójában Adél 1. férje, akit letartóztattak. A vád ellene: vonatkatasztrófát okozott! Igen... Megölve ezzel Izidor és Ádi felmenőit, hetedíziglen. Így, az egyébként kedvesnek tűnő Apolka néni őt hajkurászta feszes fekete búvárruhában, hogy megbosszulja azt az anyagi terhet, amit Björn mért rá. Ugyanis a 2 gyerek neveltetésének összes gondja rá hárult, és sokat kellett túlóráznia az ájbíemnél. Ezért a néni a 3.műszak után szárnyas fekete búvárruhás fejvadásszá vált.

De áruljuk el Apolka néni legnagyobb tragédiáját is. A vonatszerencsétlenség elpusztította valamelyik rokonának bőröndjében kedvenc "Horgoljunk minden nap egy keveset!" könyvét, melyet azóta sem tud felhajtani egyetlen antikváriumban sem. Miközben búvárruhás rohangálásra késztetjük, két ötperces bosszú-roham között elmereng, egy fotelt lát maga előtt, benne maga-magát, limonádé az asztalon, egy nagy fehér nejlontáska a lábánál, s benne lila, sárga és rózsaszín (figyeljük meg, kedvenc színei - kulcsfontossággal bírnak a bonyodalmak megértésénél!) fonalak egyvelege. S két, 6-os horgolótű. Ó, azok a horgolótűk...

Csudásan csillognak, és kitűnően ki lehet velük piszkálni az ebéd maradékait a fogak közül. Apolka néni a könyv elvesztése óta félember... Hiába... nem élet az élet „A” könyv nélkül! És azok a gyönyörű fonalak!... Hányszor horgolt belőlük kissapkát Húgának szomszédjának szobatársának fejére... Hogy az a fiú milyen snájdig volt! - szokta mondani elmerengve a 2 bosszúhadjárat között! Kár, hogy a fia, Björn nem hasonlít rá!

Björn a volt sztázi ügynök, aki titkos bevetése során sérült meg, amikor egy óbudai züllött "Csibe korcsma" névre hallgató "kultúrhelyen" egy amerikai turistával nézeteltérése támadt... Itt jegyezné meg az író, hogy az amerikai is ügynök volt, de ez a szál nagyon messzire vezetne... egyenesen a magyarországi Tápiószecső egyik borozójába, úgyhogy hagyjuk.

Lényeg, ami lényeg Björn hátán csattant, azaz ripityára tört a bárszék... hangosabb volt, mint a mentő szirénája, ami egyenesen a János kórház ortopédiájára vitte, Björnt, álnevén Dirket...

Azóta használja a Kosmodisket, amióta Kokó ajánlotta egy tv-reklámban... de nem segített rajta, ezután ajánlottak neki egy jó Kelet-Berlin-i csontkovácsot, aki úgy megrántotta szerencsétlen mellékszereplőnket, hogy sérvet kapott... az Író itt felhagy ennek az anekdotának a mesélésével, mert Björn kálváriája teljesen elvonja figyelmünket a börtönben unatkozó Csanádtól...

Szólj hozzá!

Címkék: nagy könyv 3. fejezet


A bejegyzés trackback címe:

https://adamekp.blog.hu/api/trackback/id/tr52860867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása